Flow Retail acquires a stake in retail startup Insp

Flow Solutions (tidligere EM Software), som gjennom de siste 30 årene har utviklet og levert profesjonell butikkdata til butikk-kjeder og frittstående butikker med sitt ElGuide butikksystem, går inn på eiersiden i oppstartsselskapet Insp Retail Tomorrow, med et felles mål om å hjelpe fysiske butikker til en mer effektiv digital tilstedeværelse gjennom enkle og solide verktøy.

Gir den lokale butikken kontrollen på markedsføringen, støttet av kjedekontoret

Insp har utviklet en kjedeplattform for sosial e-handel og markedsføring som engasjerer alle butikkene i kjeden i digitalt salg og markedsføring med et felles verktøy. Med Insp kan kjedekontoret støtte butikkene i lokalt digitalt salg og effektivisere sosiale medier for alle butikkene i kjeden.

Butikkene får tilgang på ferdig innhold, kampanjer til sosiale medier og produktannonser til lokalt nettsalg som kan deles med et klikk på lokale kanaler. Med dette kan butikkene selv tilpasse lokal markedsføring til sesong, vær og egen varebeholding, sier gründer og daglig leder i Insp Tore Skjærgård.

Insp åpner også opp for nye salgskanaler slik at det er mulig å selge lokale varer digitalt, og plattformen har i tillegg effektive verktøy for å øke fysisk trafikk til butikk.

Vi ser at mange lokale butikker er svært flinke til å være tilstede i blant annet sosiale medier, samtidig som de sliter med å få til konvertering og salg fra de som følger dem. Vår plattform Insp Retail løser dette, ved å gi butikkene et enkelt verktøy å bruke, sier Skjærgård.

De fleste markedsføringsplattformer fungerer ved at kjedekontoret sentralt pusher ut markedsføring gjennom sosiale medier. Vi snur helt om på det, og gir de lokale butikkene tilbake kontrollen gjennom et enkelt og effektivt verktøy for å nå ut til sine lokale følgere, både gjennom egenprodusert innhold, innhold levert fra kjeden samt i samhandling gjennom innhold produsert av andre butikker i kjeden.

Slik fungerer nettsalg: Med Insp opprettes produkt-spesifikke og unike linker til hvert produkt, som man enkelt kjøper gjennom Vipps. Ordren går deretter rett inn til butikken gjennom Flow Retail, der den plukkes fra hyllene og sendes til kunden, eller kunden får varsel om å komme og hente den. 

Strålende fornøyde

Både Tore Skjærgård i Insp og Roy-Andre Tollefsen i Flow Retail er strålende fornøyd med investeringen og samarbeidet, og sier de umiddelbart kommer til å gå i gang med å se på hvordan plattformene skal integreres mest mulig effektivt for å gi økt salg i butikk.

Tore Skjærgård, daglig leder og gründer i Insp

Roy-Andre Tollefsen, leder for utvikling og innovasjon i Flow Retail

Perfekt sammen med Flow Retail

– Plattformen Insp hjelper butikkjeder til å enkelt og effektivt markedsføre seg gjennom blant annet sosiale medier, og dette passer perfekt som et supplement til vår kommende Flow Retail handelsplattform rettet mot i første omgang små- og mellomstore butikkjeder og som vi lanserer på nyåret, sier daglig leder i Flow Solutions Lars Ødegaard.

– Vi har over 30 års erfaring med fysisk handel i Flow Solutions, men har tidligere manglet innovasjonskraft til å se denne typen behov i markedet, og heller ikke hatt gode partnere på å støtte våre kunder med effektiv digital markedsføring.

– Med nye og erfarne eiere inn på eiersiden i sommer fikk vi tilført akkurat den kompetansen vi trenger for å kunne satse stort på innovasjon og utvikling i årene som kommer, og det strategiske samarbeidet med Insp er ett av mange tiltak vi nå gjør for å sikre at vi tar markedsposisjonen helt fremst innen butikkdata rettet mot alle typer handelsbedrifter, områder som tradisjonelt ikke har hatt noe særlig grad av innovasjon, forteller han videre.

Sikrer at man opererer lovlig i forhold til betaling - elsket av Vipps

En av landets største butikkjeder har allerede signert med Insp, og er i full gang med implementering av den første piloten. Flere andre butikkjeder står klare og vil komme i gang. 

– Vi har i tillegg fått på plass et unikt samarbeid med blant annet Vipps, som virkelig ser behovet i markedet for det vi leverer, forteller Tore Skjærgård, og sier videre at Insp sikrer at man følger nødvendige lover og regler når det gjelder alt rundt det å ta betalt for et salg gjennom en digital salgskanal som sosiale medier eller meldings-apper.

– Vi ser at mange butikker i praksis opererer ulovlig når det gjelder å ta betalt og trekke beløpet fra kundens konto før varen er sendt eller levert. Insp-plattformen sikrer at dette skjer på en 100% lovlig måte, forteller han videre, og sier at Vipps har satt sin elsk på løsningen.

Kundene ønsker å handle lokalt, men butikkene har manglet verktøyene til å effektivt nå dem

“- De fleste forbrukerundersøkelser viser at folk flest ønsker å handle lokalt, men at de lokale butikkene sliter med å følge med på utviklingen- og henge på alt som skjer innenfor digital markedsføring”, forteller Kristian Gjessen, leder for salg i Flow Retail.

Han forteller videre at samarbeidet med Insp vil gjøre arbeidet for butikker som bruker Flow Retail enda enklere, blant annet ved at produktdata og beholdningstall går automatisk fra Flow Retail til Insp, og at klikk&hent-ordrer går automatisk fra Insp og rett inn i Flow Retail, uten at de ansatte behøver å tenke noe mer på annet enn å produsere godt og relevant innhold tilpasset sin kundegruppe.

Skal levere den beste netthandel-opplevelsen, med fysiske butikker helt sentralt i løsningen

– Flow Retail er neste generasjon handelsplattform for i praksis alle typer butikker, og bygges på en topp moderne tech-stack, der alt fra netthandel til mobilbetaling til tyngre kjede-funksjonalitet og alle typer integrasjoner er tenkt på fra dag èn, sier Roy-Andre Tollefsen, som leder utviklingen av den nye plattformen sammen med Kurt Inge Smådal, som har rollen som lead developer.

Både Tollefsen og Smådal er godt kjent i netthandel-bransjen etter å ha blant annet bygget opp selskapet Trollweb Solutions, som Visma kjøpte tilbake i 2017. Tollefsen er i dag rådgiver til en rekke selskaper som har behov for bistand rundt alt som skjer på nett, i tillegg til å lede utviklingen av Flow Retail.

Mer informasjon: