Øgreid with investment in Flow Retail

Det tradisjonsrike investeringsselskapet Øgreid, med røtter helt tilbake til 1876, kjøper seg inn i det Sandnes-baserte programvareselskapet Flow Solutions, kjent for å levere profesjonell POS butikkdata og netthandel til faghandelen siden 90-tallet.

Har fulgt med på selskapet over lengre tid

Håkon Sverre Rønning, partner i Øgreid, sier at de lenge har fulgt tett med på Flow Solutions.

– Vi har blitt mektig imponert over det de nye eierne og teamet deres har fått til etter at de tok over selskapet sommeren 2021, både med å bygge opp en helt ny POS butikkdata-plattform fra bunnen av, og samtidig etablere seg som en av de ledende leverandørene av netthandel i Norge”, sier Rønning.

 

Stor og viktig investering for Øgreid

Daglig leder Halvor Øgreid forteller at de liker å investere i flinke folk og fremtidsrettede bedrifter, og sånn sett er Flow Solutions det perfekte selskapet for dem å gå inn i.

– Lokalt. Innovativt. Ambisiøst. Og faglig dyktige til fingerspissene. I tillegg er de hyggelige, jordnære og små-nerdete. Vi kunne ikke funnet noe bedre å investere i”, fortsetter han, og legger til at de har evigheten som tidsperspektiv med alle sine investeringer.

Øgreid legger ikke skjul på at de har store ambisjoner gjennom investeringen, og forteller at de gjennom har sikret muligheten for å kjøpe seg ytterligere opp over de neste årene.

– Vi skal med vår kompetanse og vårt nettverk gjøre vårt ytterste for at Flow Solutions bli den ledende aktøren innen profesjonell programvare for fysiske butikker og nettbutikker”, sier han avslutningsvis.

Bidrar til raskere vekst

– Investeringen fra Øgreid vil være med og bidra sterkt til at vi enda raskere når målet vårt om å skape markedets mest moderne og funksjonelle POS handelsplattform, Flow Retail, spesielt rettet mot butikkjeder og dyktige kremmere innen faghandelen”, forteller daglig leder i Flow Solutions, Lars Ødegaard, og legger til at investeringen også vil bidra til å styrke satsingen rundt netthandel, der de allerede har fått et solid fotfeste med den tyske plattformen Shopware.

Kvalitetsstempel på at vi gjør mye riktig

Styreleder og største eier i Flow Solutions, Roy-Andre Tollefsen, sier de er svært fornøyde med å få Øgreid på eiersiden, og til å være med og bidra til at selskapet kan vokse enda mer effektivt i årene som kommer.

Han forteller videre at det å få med en så stor og kjent aktør som Øgreid også er med å vise at de som selskap har gjort mye riktig, både med å bygge sin egen handelsplattform, og å etablere seg som en profesjonell leverandør av netthandel.

– Vi har allerede et svært kompetent team med utviklere og andre ressurser, både innen fysisk handel og netthandel, og med Øgreid på laget ser vi frem til å styrke dette ytterligere over de kommende årene”, sier han avslutningsvis.

Sammen med de to andre aksjonærene Kurt Inge Smådal og Lars Ødegaard selger han seg noe ned for å gi plass til Øgreid, som i første omgang går inn med en eierandel på 22%.

Skal ansette 8-10 personer i 2023

Som en del av satsingen fremover søker Flow Solutions inntil 10 nye personer, spesielt innen systemutvikling.

– I tillegg til dyktige og kreative utviklere søker vi blant annet personer med lengre tids erfaring rundt butikkdrift, enten fysiske butikker eller nettbutikker”, forteller Ødegaard, og legger til at de også om kort tid kommer til å legge ut flere stillingsannonser innenfor blant annet innholdsproduksjon, markedsføring og UX. “- Det er bare å sende en åpen søknad til work@flowretail.no”, sier han avslutningsvis.

Ønsker du å vite mer?

Roy-Andre Tollefsen, styreleder Flow Solutions, royandre@flowretail.no
Lars Ødegaard, daglig leder Flow Solutions, lars@flowretail.no
Håkon Sverre Rønning, Partner Øgreid, hakon.ronning@ogreid.no
Halvor Øgreid, halvor.ogreid@ogreid.no